Thursday, April 7, 2011

Health&Biz101 : choosing BEST network marketing business


remember on what we discuss the new era of network marketing business earlier? ramai tertanya-tanya.... bagaimana hendak memilih company yg baik utk memulakan sesuatu network marketing business. ini kerana semua orang telah mengetahui kehebatan network marketing business yg telah pon menjangkau into trillion business worldwide. network marketing business sudah tentulah bukan scam seperti yg digembar-gemburkan. masih ingat sharing saya tentang potensi network marketing? billionaire in financial, real estate, investment di seluruh dunia sudahpon memulakan product mereka. anda masih was-was? pikirkanlah betapa ruginya kite sekiranya melepaskan peluang yg datang begitu sahaja.
wake up!!so bagaimana hendak memilih network marketing business yg sesuai? 5 perkara ini perlulah anda teliti dan amati sebelum membuat keputusan. ingat! anda yg memilihnya dan pilihan anda haruslah tepat!


Syarikat / Company
di dalam mana-mana business atau pekerjaan, syarikat memainkan peranan yg sangat penting dalam segala hal. syarikat yang anda pilih haruslah transparent, tiada unsur-unsur penipuan seperti menjanjikan pulangan tetap setiap bulan, kukuh dan tersenarai di dalam badan-badan khas yg mengiktiraf syarikat-syarikat direct selling/MLM


Product
tanpa product yg baik dan berkesan, maka tiadalah business yg kencang! pilihla product yg terbukti berkesan dgn membaca testimonial yg diberi oleh customer. paling penting... anda sendiri harus mencubanya dan terus menggunakannya utk mengetahui kehebatan product tersebut


Sistem
sistem penjualan dan peluang business haruslah difahami dgn betul dan tepat. anda seharusnye melihat dari semua aspect... keahlian, peratus keuntungan, konsep upline-downline, pembelian, jualan, customer feedback etc.


Training & Coaching
nah.... ini adalah faktor paling penting!! mengapa? di dalam mana-mana business network marketing, faktor utama yg perlu ada ialah motivation dan kekuatan diri utk terus maju. tanpa training & coaching yg baik dari syarikat mahupun upline, peratus kejayaan boleh berkurangan. saya tidak menyebut akan berkurangan.. tetapi boleh berkurangan. ini kerana apabila mendapat training support dan coaching yg baik, seseorang itu mampu mecapai bintang tidak kira di mana sahaja mereka bekerja. 


Self Drive
di dalam apa jua perkara yg kita lakukan, kite perlulah bersedia physically & mentally. cube anda bayangkan anda hendak pergi jogging tetapi kasut jogging pon anda tidak ada..... bagaimana? jogging atas sofa jela....! ingat, di dalam apa jua perkara yg anda lakukan...
sentiasa yakin kepada diri sendiri
bersedia untuk belajar
sentiasa positive!


tunggu apa lagi? take action now. go out and find orang yg mampu membantu anda memulakan perniagaan network marketing dan bersedia utk mencipta RM1 juta anda yg pertama!!

seorang ahli perniagaan pernah berkata......
being with positive people, will turn you positively
being with the rich, will turn you rich
most important...
being with the right business people, will turn you into MILLIONAIRE!!


think about it, find the right business people, start your own business today~~


No comments:

read.more.on.my.journey

Related Posts with Thumbnails