Thursday, March 3, 2011

Health&Biz101 : Who created the 95% POOR group?


ingat lagi my sharing on RICH dad vs POOR dad? poor bukan bermaksud miskin... tetapi kategorinya define as poor quadrant.

so, siapakah dalang yg membentuk 95% of world population reside in POOR quadrant? jawapannye.... sistem pendidikan kita sendiri. owh... jangan salah faham ye cikgu-cikgu dan lecturer-lecturer. bukan saya persalahkan kewibawaan anda.. TIDAK sekali!! sistem pendidikan di seluruh dunia sememangnye menjurus kepada "study hard, get good grades, get good job, secured future" maksudnye.... belajar rajin2, dapat keputusan yg baik, dapat kerja yg bagus, terjamin masa hadapan. haaaa semua biasa kan dgn "perumpamaan" ini? semestinye lah~~ sebab kite sendiri pon didorong oleh sistem dan target yang sama iaitu untuk dapatkan kerja yg bagus dan menjamin masa depan. 

TETAPI

sangat jarang kite dengar org berkata *even diri kita sendiri* seperti belajar rajin2 supaya boleh terjamin financial freedom



nah..... selalukah kite dengar org advice kite camni? mungkin kite biasa dengar bila kite dah bekerja, ada keluarga, ada anak2, anak tanggungjawab. kenapa? kerana kite tahu lagi besar tanggungjawab tersebut, lagi besar kewangan yg kite perlukan. dan apabile sampai masanye.... kite tercari2 side income. jadi agen lah, jadi dealer lah, online biz lah, investment sana, investment sini. kenapa? kerana kite hanya tersedar apabila usia kite menjangkau 20-an ke atas. so.. adakah sudah terlambat untuk kite berpindah ke RICH quadrant? jawapannye mudah....

TIDAK!! 

semestinnye NO NO NO!! ingat tak ape robert kiyosaki kata pasal "money work for us" ??


so your answer is network marketing. simple kan? haa..... mesti dah tarik muka tu. sebab dah terbayang MLM lah, direct selling lah etc. takpe.... anda dan saya mempunyai pandangan pertama yg sama terhadap network marketing business!! betuullll..... kebanyakkan org memang mempunyai pandangan pertama yg sama terhadap MLM, direct selling etc. semak, meluat, buang masa, leceh, malas nk layan, bosan la dorang ni!! and our list goes on. next week saya akan share kepada anda apekah information yg telah mengubah persepsi saya terhadap network marketing biz! info yg satu dunia sudah mengetahui nya! info di mana RICH dads like Donald Trump sudah pon membuat Trump Network sendiri! anda mahu ketinggalan??

stay tune next week for a 
different side of network marketing that you never knew!


2 comments:

edah asmuni said...

Hana..
I totally agree with you. me myself just opened my eyes of this network marketing. We may be blinded by those who introduce the wrong concept of network marketing to us.but for me Tak kenal maka tak cinta kan.. Hehehehe

hana.basri said...

like like like.... triple LIKE!!!!

read.more.on.my.journey

Related Posts with Thumbnails